Spelen

Het verschil tussen Optreden en Spelen was voor mij in eerste instantie wat onduidelijk, maar wat ik versta onder spelen is wie ik ben als drummer / muzikant en hoe ik over muziek nadenk en mezelf daarin probeer te ontwikkelen.

Ik heb vanaf dat ik ben begonnen met het spelen in bandjes altijd een duidelijk beeld gehad over hoe ik vond dat een drumpartij zou moeten zijn. Ik heb altijd veel inspiratie uit Ton Dijkman gehaald omdat ik vond dat hij mooi liedjes kon invullen met zijn drumpartij. In de afgelopen twee jaar is mijn visie in die zin niet heel erg veranderd. Wel is het nog duidelijker geworden allemaal, doordat ik nog beter weet wat ik absoluut niet wil horen. Ik merk dat ik snel kan worden beïnvloed door de drumlessen die ik krijg, wanneer ik een tijd veel met techniek bezig ben speel ik ook anders voor mijn gevoel in een band setting. Ik ben dan veel meer met ingewikkelde patronen bezig. Soms vind ik het daarom ook wel lekker om even geen les te hebben en mijn creativiteit de vrije loop te gaan. Ik kom dan meestal op veel makkelijkere maar ook fijnere partijen voor in een song. Het heeft ook een keer punt, want door mezelf technisch op een hoger level te krijgen kan ik ook veel meer songs aan en kan ik songs op meer manier invullen. Zo ben ik in de afgelopen twee en half jaar wel een stuk Dynamischer gaan spelen, maar is mijn opvatting niet veranderd.

Ik heb voor mijzelf als drummer nog veel doelen in het verschiet als het gaat om het ontwikkelen van mijn skills. Zo wil mijn techniek op een hoger level krijgen en mezelf altijd door blijven ontwikkelen, het leuke van drummen is dan ook dat daar nooit een einde aankomt. Als drummer in bands zou ik graag ook wel weer andere richtingen uit willen voor een tijd zoals Latin. Dit zou ik dan wel naast het werk willen doen wat ik nu al doe.

Leave a comment